Mijn naam is Patrick Bourgonje, geboren in Den Haag en al op jonge leeftijd erg sportief. Na een paar seizoenen voetbal en ijshockey, waar ik vooral de teamspirit en het competitie element uitdagend vond, heb ik een tijd oosterse martial arts gedaan: Tai chi en Tae kwondo. Vooral het mentale aspect, dynamiek en controle over de bewegingen spraken me zeer aan.

Na de eerste meters op de surfplank was ik echter compleet verkocht, de pure energie en ongekende vrijheid van het watersporten heeft me altijd en nog steeds enorm veel plezier gegeven. Golfsurfen en windsurfen en een tijdje kitesurfen zit me echt in het bloed. Via de eerste nationale titel op mijn 16e kwamen 7 jaar fulltime op de PWA professionele Tour waar vooral in de wave discipline vele top tien noteringen zijn behaald; hierbij heb ik een geweldige tijd en veel reis- en levenservaring opgedaan. De Tour was wereldwijd: Hawaï, Japan, de Cariben, Canarische en pacific eilanden waren vooral de locaties waar we veel tijd doorbrachten.

Tijdens de dagen zonder wind en golfen was ik in aanraking gekomen met de prachtige golfsport en door de ijshockey achtergrond ging dit heel snel goed. Na een aantal mooie ballen geslagen te hebben had ik het al snel door; dit spel zou mijn nieuwe passie worden. Na mijn windsurf carrière heb ik een tijd op nationaal amateurniveau op de Ordina en Ormit Golf Tour gespeeld. Daar heb ik op verschillende mooie banen gespeeld in Nederland en België en een paar leuke internationale toernooien in Duitsland en Spanje.

Na de windsurftijd heb ik een heel leuk en gezond bedrijfje opgestart met aantal eigen merken. Hierbij heb ik alle stappen van de internationale productie, design, import, export, sales, distributie en marketing met met veel enthousiasme doorlopen.

De golfsport begon echter steeds meer te trekken en na een paar goede seizoenen in de trendsport business was ik klaar voor een hele andere uitdaging en heb mijn eigen bedrijf en de surfmerken verkocht. Van de opbrengst heb ik de golfopleiding bij Fontys betaald om vervolgens vol enthousiasme als leraar aan de slag te gaan. Eerst bij de gezellige Omnisport vereniging de Kieviten en vanaf 2005 fulltime bij golfclub Kagerzoom in Warmond – waar ik nog steeds met heel veel plezier werk.

Door PGA bijscholingen, Trackman, TPI en het bestuderen van  nieuwe technieken is het mogelijk om je steeds te blijven doorontwikkelen. Dat is ook de motivatie; om steeds weer met enthousiasme aan het werk te zijn. Inmiddels ben ik al een paar jaar volop bezig met het organiseren van reizen naar mooie golflocaties. Golfreizen zijn een leuke manier om mensen wat langer onder je hoede te hebben, waardoor mijn leerlingen snel beter worden. Daar gaat het in dit werk natuurlijk om; mensen helpen alles uit hun mogelijkheden te halen. Dat is mijn drive.

Wil je ook een totale golfbeleving met Patrick Bourgonje? Neem dan nu contact op door te bellen of het contactformulier in te vullen op deze website.

Ik ben sinds 2004 werkzaam als PGA professional en geniet elke dag van dit werk. Het is geweldig om mensen op elk niveau vooruit te helpen met hun golfspel. Mijn doel is dat de leerlingen vooruitgang boeken en het naar hun zin hebben bij de lessen in combinatie met  lichamelijk verantwoord swingen. Vakkundig, geduldig en vriendelijk is hoe men mij vaak beschrijft op de golfbaan. Ik zal er altijd hard aan werken de benodigde vakkennis up-to-date te houden en ik zal me altijd voor de volle 100 % inzetten om uw spel te helpen verbeteren.