Titleist Performance Institute (TPI)

De 12 meest gemaakte fouten bij golf en de passende beweging oplossingen bio mechanisch gezien; eigenlijk komt het erop neer dat de lichamelijke beperkingen simpel te testen zijn via TPI en door oefeningen en/of correcties in de beweging zodat het lichaam beter kan functioneren voor golf.

tpi tpi level 2 tpi-fitness-level-2 

TPI Golf Level 2

Ontworpen voor serieuze golf instructeurs die aan de top van het golfvak willen staan en hun leraarschap op het hoogste niveau willen uitoefenen.
De TPI 2 professional heeft inzicht in wat de beste spelers en coaches ter wereld doen en hoe dit kan helpen om de beste coach te zijn voor je studenten.

TPI Golf Fitness Level 2

Golf fitness, wat houdt het in? Bij golf fitness gaat het er niet om er als een bodybuilder uit te zien of het lichaam van een tourgolfer te krijgen. Het gaat om fit te zijn om het golfspel op uw eigen hoogst mogelijke niveau te kunnen beoefenen en dit zonder blessures te veroorzaken. Tevens gaat het om het begrip over hoe lichamelijke beperkingen (die makkelijk te testen zijn via de TPI screen) een golfswing kunnen belemmeren en hoe de juiste aanpassingen toe te passen. Ongeacht of dit via swing instructie, fysieke herstel behandelingen of kracht en conditie oefeningen plaats vindt; het gaat om het toepassen van de nieuwste technieken en hoe we die verbeterde inzichten implementeren om uw golfniveau te verbeteren.

Junior Level 2

Ontwikkel de vaardigheden die nodig zijn om een junior golf program te faciliteren. Deze cursus focust zich op de ontwikkeling van jeugdspelers; het wordt hiermee mogelijk om golfers binnen verschillende leeftijdsgroepen te leren golfen met een trainingsprotocol dat aansluit.

Trackman longgame (masterclass met Phil Allen, Paul Goodfellow en Timothy Beumer)

Krijg inzicht in wat er precies gebeurt met de bal na uw golfswing. Respectievelijk alle factoren die van invloed zijn op uw balvlucht zijn duidelijk en overzichtelijk in beeld te brengen met Trackman; een geweldig tool voor dé up-to-date golfer.

Trackman shortgame (masterclass met Phil Allen (coach van Joost Luiten) en Timothy Beumer van Trackman Europe)

Hoe optimaliseert u uw slagen repertoire en impact? Hoe controleert u de afstand, spin en traject van de golfbal bij korte afstanden naar de vlag? Verkrijg controle over traject en spin bij short to mid afstanden. Train clubhoofd snelheid, spin en landing angle van uw shortgame.

3D bewegingsanalyse

De golfswing met een K-vest vertelt u precies hoe de verschillende lichaamsdelen ten opzichte van elkaar bewegen in de golfswing en hoe dit te corrigeren om beter te swingen. De ideale volgorde van beweging maakt de swing efficiënter, krachtiger en makkelijker te herhalen.

Tour Tempo

Het ritme in uw swing is tegenwoordig gemakkelijker om te trainen. De verhouding qua tijd in uw golfswing is met hulpmiddelen zoals downloadbare apps goed te monitoren. Tour Tempo oefeningen richten zich op het nastreven van een herhaalbare swing met een vast te houden ritme. Het is van belang om geen technische gedachten te hebben en hierbij te focussen op een herhaalbare slag.

Trackman product owner

VISION 54 coach

De fysieke skills die je met dit programma gaat verbeteren zijn Balans, Tempo en Tension (ongewenste spierspanning). Je leert bij welk tempo/spierspanning niveau je je slagen kunt optimaliseren en balans zult behouden zodat je veel efficiënter kunt golfen. Mentale training is een groot gedeelte van deze training en je leert betere focus, voorbereiding van slagen en goed om te gaan met de wisselende golfemoties in de baan. De oefeningen zijn erg leuk om te doen en niet ingewikkeld.

Bioswing Dynamics level 1 + level 2

Zeer revolutionaire manier om te kijken wat voor type golfer je bent en hoe je door een simpele screening de optimale power sources voor je eigen fysieke mogelijkheden in de swing kunt gebruiken. (Iedereen heeft 3 potentiële krachtbronnen bij golf). De meeste (zelfs tour!) spelers gebruiken hun potentiële kracht in de swing niet optimaal of proberen de verkeerde krachten te gebruiken wat veel extra training vergt en zelfs tot blessures kan leiden. De screening is erg simpel te doen en vergt niet veel tijd. De aanpassingen die wellicht nodig zijn passen we vooral toe in de beginstand en zijn dus meteen toe te passen.

Certified PGA short game coach

Masterclass met ex-tour speler Inder van der Weerelt en materiaal masterclass in relatie tot wedges met Paul Goodfellow van Titleist. Alle mogelijke liggingen en standen bij de short game, wedge fitting, verschil in loft, kennisdeling over bounce en diverse short game trainingstechnieken.

HeartMath voor golf

HeartMath is een vorm van emotiemanagement waarmee u uw emoties tijdens het golfen onder controle kunt houden. Door te letten op uw lichaamshouding en ademhaling krijgt u een gezonde, coherente hartslag en kunt u stress verminderen tijdens uw spel. Dit resulteert in minder (spier)spanning en een beter concentratie- en reactievermogen. Oefeningen in relatie tot HeartMath beïnvloeden het parasympatische deel van het centrale zenuwstelsel. Dit stimuleert dat we op tijd tot rust komen; uw hartslag gaat omlaag, ademhaling wordt dieper en uw doorbloeding wordt beter. Dit zorgt voor snel herstel ter voorbereiding op een nieuwe slag.

Online Golf Coaching

Clubfitting

Ik heb 4 jaar ervaring als professionele clubfitter op demodagen van de golfmerken Titleist en Taylor made. De opleiding daarvoor heb ik onder andere gevolgd in Engeland bij het Europese Titleist fitting en performance centre, en in Duitsland bij het Taylor made fitting centre.

EziGolf

CoachNow

Revolutionair nieuwe en bewezen online- en real life les combinatie voor de super gemotiveerde speler.